Bewoners zorgzame buurt

 


Profiel

 

Stichting Future 4 Brains richt zich op bewoners met het volgende profiel.

Elke bewoner heeft inkomen uit bv betaalde arbeid, WIA, WAO, AOW of pensioen en is niet afhankelijk van een bijstandsuitkering. Elke bewoner ervaart beperkingen, heeft een handicap of is chronisch ziek. F4B richt zich voornamelijk op mensen met de diagnose hersenletsel en is niet  ‘uit behandeld’. Dat wilt zeggen dat er enige mate van herstel mogelijk is. Maar F4B wilt ook graag een thuis bieden voor alle mensen met chronische beperkingen/handicap. De bewoner zit in de leeftijdsgroep vanaf 18 jaar, zonder inwonende kinderen (i.v.m. voorzieningen). Natuurlijk is (weekend) bezoek van harte welkom.  De hoofd bewoner is in het bezit van een WLZ beschikking of kan hier aanspraak op maken. Bijvoorbeeld a.g.v. beperkingen door hersenletsel, 55+, andere chronische aandoeningen of handicap.

Bewoner wilt graag de eigen regie voeren en/of wordt hierin begeleidt door F4B om de WLZ indicatie/budget te gebruiken/aan te vragen.

Future 4 Brains biedt samen met bewoner en het zorgnetwerk passende en kwalitatieve zorg bij de zorgbehoefte. Bewoner ervaart mogelijk hierdoor mogelijkheden voor participatie (mogelijk op termijn) en is voornemens, indien de gezondheid dit toe laat, actief deel te nemen aan het wooninitiatief.

Elke bewoner wilt graag in de eigen kracht komen.












Profiel conform wetten.nl 


LG Wonen met begeleiding en enige verzorging.

Zorgprofiel

Cliënten zijn matig lichamelijk gehandicapt en functioneren sociaal beperkt zelfstandig binnen een afgesproken vaste structuur. Cliënten worden op een eenduidige manier benaderd.

De cliënten kunnen niet zelfstandig de regie voeren over hun eigen leven en hebben daardoor ten aanzien van de sociale redzaamheid dagelijks behoefte aan hulp. Dit is met name het geval bij het onderhouden en aangaan van sociale contacten, besluitnemings- en oplossingsvaardigheden, eenvoudige taken en het huishoudelijk leven. Bij het uitvoeren van complexe taken is soms overname nodig.

De cliënten hebben ten aanzien van de psychosociale/cognitieve functies begeleiding nodig in de vorm van hulp, toezicht of sturing. De intensiteit kan veranderlijk zijn. Met name op het vlak van concentratie, geheugen en denken, informatieverwerking, perceptie van zichzelf en bij prikkelgevoeligheid is dit vaak aan de orde.

De cliënten kunnen veel ADL grotendeels zelf uitvoeren, maar er is wel behoefte aan toezicht en stimulatie bij bijvoorbeeld de kleine verzorgingstaken, de persoonlijke zorg voor tanden, haren, nagels, huid en bij het eten en drinken. Bij het wassen en aankleden kan hulp nodig zijn.

Ten aanzien van de mobiliteit kan de cliënt zich voor een groot deel zelf redden, er is wel af en toe toezicht of stimulatie nodig. Dit betreft met name het verplaatsen buitenshuis.

Af en toe kan verpleegkundige aandacht nodig zijn.

Er kan sprake zijn van gedragsproblematiek, de cliënt kan met name door manipulatief, dwangmatig, ontremd en reactief gedrag af en toe hulp, toezicht en sturing nodig hebben.

Bij deze cliënten kan soms psychiatrische problematiek voorkomen, actief dan wel passief van aard.

De aard van het begeleidingsdoel is gericht op stabilisatie en ontwikkeling.

De dominante grondslag voor dit cliëntprofiel is meestal een lichamelijke handicap (functiestoornis).

  

Gemiddelde scores beperkingen





 





Aard van de psychiatrische problematiek









Aard van het begeleidingsdoel












Kom ik in aanmerking?


Doe de WLZ check bij het CIZ